Деня на победата и Деня на Европа отбелязаха в Стрелча

Написана от  Четвъртък, 09 Май 2019 19:38
Днес в центъра на Стрелча малки и големи отбелязаха Деня на победата и Деня на Европа.
Прозвучаха няколко известни руски песни, български трикольори се вяха.
Началото на тържеството даде Пепа Филипова - главен специалист "Образование и култура" в Община Стрелча, а секретарят Станислава Станева с доклад припомни обширно фактите за Втората световна война, трагичните последици от нея с отнети десетки милиони човешки животи. Никой не е забравен, нищо не е забравено, каза г-жа Станева  и насочи вниманието на множеството към страните и причините за създаване на Европейския съюз.

И тази година слово за Втората световна война произнесе председателят на Общинската структура на БСП Донка Младенова.
Тя постави акцент върху героизма на българските войници в Дравската епопея, като съобщи броя на участниците от Стрелча и селата в общината. 
 
Цветя пред паметника на Жуков поднесоха представители на местната законодателна власт, местната изпълнителна и различни обществени организации. На честването днес присъства зам.-кметът на община Стрелча Нели Фингарова, а на 8 май в града бяха представители на Руското посолство в България, които също поклониха пред паметника на Жуков.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси