Десетокласничката Петя Недева от СУ „Нешо Бончев” бе в Международно екоучилище във Франция

Написана от  Четвъртък, 11 Април 2019 20:36
От 31 март до 5 април се проведе шестото Международно екоучилище във Франция като поредна инициатива на Български младежки воден парламент.
В екомероприятието участва Петя Недева, ученичка от Ха клас в СУ „Нешо Бончев“- Панагюрище.
Като официален фотограф в екипа на организацията Петя е присъствала на всички активности, свързани с природата и околностите на град Валансиен, които предоставят страхотни възможности за директна екологична работа на терен. Младежите от различни страни са имали възможност да опознаят интересни природни обекти, участвали са в забавни интерактивни занятия сред природата – колоездене, отстраняване на растения вредители близо до красиво езеро, улавяне на морски насекоми, среднощна разходка и търсене на нощни птици.

Радвам се, че се включих в това екоучилище – сподели десетокласничката. – По време на пребиваването си във Франция през цялото време имах усещането, че едва сега започвам да опознавам природата около себе си. Убедена съм, че ние – хората, сме отговорни за Земята и искам да работя за съхраняването й за бъдещите поколения. Петя е част от екоактивистите на СУ „Нешо Бончев” и винаги се включва активно в подобни инициативи. Сега, вдъхновена от френското екоучилище, тя ще сподели опит със своите съмишленици., които планират нови дейности през пролетта.

АВТОР и СНИМКИ:
Екип „Реклама”, СУ „Н. Бончев”
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси