Оливие Маркет Оливие Маркет СНИМКАТА е представена от мениджър "Комуникациии" в Американската търговска камара в България

Оливие Маркет е новият президент на Американската търговска камара в България

Написана от  Сряда, 23 Януари 2019 15:16
Оливие Маркет, президент на AES България и ръководител „Бизнес развитие“ на AES Eurasia,е новият президент на Американската търговска камара в България.
Той беше избран единодушно от Борда на Камарата на заседание на 21 януари, съобщиха от отдел "Комуникации" на Камарата.
Господин Маркет беше част от предишния Борд (2015-2018 г.). Той бе избран за нов мандат на провелото се през месец декември м.г. Общо събрание на Камарата. На позицията „президент“ той наследява д-р Красимира Чемишанска, директор за България, AmGen България в периода 2013-2018 г.
Щастлив и доволен съм да приема оказаната ми чест да служа като президент на Американска търговска камара в България. Поемам тази позиция в много интересен и динамичен период, през който ние виждаме ежедневно промените, които се случват във всички икономически сектори, за да могат компаниите да бъдат по-ефективни, да отделят по-голям фокус на клиентите и да са готови да прегърнат иновациите, които трансформират бизнесите. Връзките между американските бизнеси и България са пример за ползите, които международни компании с отлична репутация носят на местната икономика. С подкрепата на колегите ми в Борда, на екипа на АмЧам, аз ще работя за последващо развитие на американо-българските отношения, сподели Оливие Маркет, след като беше избран.
Бих искала да поздравя Оливие за неговия избор и да изразя своето възхищение за силата, която той показва с поемането на допълнителни отговорности. Неговият опит както като член на Борда, така и в своята корпоративна роля ще са му от полза за ръководенето на организацията в бъдеще. На него и на цялата Камара желая успехи, в които съм твърдо убедена, коментира предишният президент на АмЧам д-р Красимира Чемишанска.

КОЙ Е ОЛИВИЕ МАРКЕТ?
Оливие Маркет поема отговорносттите на Президент на бизнеса на AES в България през януари 2015 г. Преди да се присъедини към AES България, той е вицепрезидент „Бизнес развитие“ на AES Домениканска република. Неговата кариера в енергийния сектор започва през 1995 г. във френската компания „Electricité de France(EDF), където работи 9 години, преди да се присъедини към AES Corporation.
Преди преместването си в България Оливие Маркет е мениджър „Бизнес развитие“ за AES в САЩ, директор „Бизнес развитие“ за AES Сингапур и вицепрезидент „Бизнес развитие“ за AES Бразилия и Домениканска република.
Г-н Маркет завършва „Ecole Nationale Supérieure des Mines de Paris”, Париж, Франция. Има магистърска степен по машнно инженерство в от университета TexasA&M, САЩ и MBA от Harvard Business School.
Оливие Маркет говори френски, английски и испански, както и има работни познания по португалски и български езици.

Американската търговска камара в България (АмЧам) обединява над 350 американски, български и мултинационални компании в страната. За своите 23 години в България Камарата се превърна във водеща бизнес организация, като инициатор на събития на актуални теми в областта на икономиката, международните и национални политики, социалната сфера.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси