Урок за най-голямата саможертва

Написана от  Вторник, 25 Декември 2018 18:11
Линда Бритиш се раздаде сама. Линда беше изключителен учител и вярваше, че, ако й остане време, би се радвала да се занимава с изкуство и поезия.
 
На 28 години обаче започна да страда от жестоко главоболие. Лекарите откриха, че има огромен мозъчен тумор. Казаха й, че шансовете да оживее след операцията били две на сто. Затова, вместо да я оперират незабавно, решиха да изчакат шест месеца.
Тя знаеше, че у нея се крие истински творец. Затова през тези шест месеца трескаво пишеше и рисуваше. Всичките й стихотворения, с изключение на едно, бяха публикувани в списания. Всичките й рисунки, с изключение на една, бяха изложени и разпродадени в някои от най-добрите галерии.
В края на шестте месеца я оперираха. Вечерта преди операцията тя буквално се раздаде. За всеки случай написа „завещание”, в което даряваше всичките си телесни органи на онези, които ще имат по-голяма нужда от тях.
За жалост операцията на Линда завърши фатално. В последствие очите й заминаха за очната банка в Бетесда, щата Мериленд, а оттам при пациент в Южна Каролина.
Един 28-годишен младеж си възвърна зрението. Този младеж беше толкова благодарен, че бе написал до очната банка писмо, с което им благодареше, че ги има. Това беше второто благодарствено писмо, получено в очната банка, след раздадени над 30 хиляди очи! Младежът заявил, че желае да благодари на родителите на донора. Те трябва да са великолепни хора, щом са отгледали рожба, способна да дари очите си. Дали му името на семейство Бритиш и той отишъл да се срещне с тях на остров Статън. Пристигнал без предизвестие и позвънил на вратата. Представил се и госпожа Бритиш го прегърнала.
-         Младежо, ако нямате къде да отседнете, двамата със съпруга ми бихме били много щастливи да останете при нас за почивните дни - рекла тя.
Той останал и, докато разглеждал стаята на Линда, видял, че била чела Платон. Той бил чел Платон с помощта на Брайловата азбука. Тя била чела Хегел. Той бил чел Хегел на Брайл.
На сутринта госпожа Бритиш го погледнала и рекла:
-         Знаете ли, сигурна съм, че съм Ви виждала някъде преди, но не си спомням къде!
И изведнъж се сетила. Изтичала горе и извадила последната картина, нарисувана от Линда. Това бил образът на идеалния мъж.
Нарисуваният лик бил точно копие на младежа, получил очите на Линда.
Тогава майка й прочела последните стихове, написани от Линда на смъртното й легло. Те били следните:
Две сърца се разминават в нощта,
влюбени,
без някога да се съзрат.
Автори: ДЖАК КАНФИЙЛД И МАРК ВИКТОР ХАНСЕН
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси