Кристиана Чуклева Кристиана Чуклева СНИМКИТЕ са предоставени от родителите на момичето

Кристиана Чуклева от Панагюрище стана Принцеса на конкурса в Рига, Латвия, и спечели два сребърни медала и един бронзов

Написана от  Вторник, 11 Декември 2018 23:17
Таланти от 22 държави участваха в Международния конкурс "Рига симфони",
чийто финал се проведе от 6 до 10 декември в столицата на Латвия.
България представяха две момичета, едно от които 9-годишната Кристиана Чуклева от Панагюрище.
Нейни музикални ръководители са Нона Немигенчева и Пепа Филина
.

Конкурсът "Рига симфони" се провежда в 6 направления и 5 възрастови групи. 
Направленията са: поп музика – световен хит, академичен вокал, фолклор, джаз вокал, и джазова импровизация, авторска и оригинална песен, песен на латвиийски композитор.
  •  А възрастровите категории са: до 7 години, 8-11 години, 12-14 години, 15-17 години и 18-25 години. Журито е в международен състав и е изградено от професионалисти в различни области на музиката.
  • Кристиана Чуклева се състезава в три направления: поп музика - световен хит, фолклор и авторска песен при 8-11- годишните. Във фолклора и поп музиката - световен хит, панагюрският талант омая журито и спечели сребърни медали, а за авторска песен успя да вземе бронзово отличие. Шестчленното жури е било изключително впечатлено от изпълнението на Кристиана на песента   "Арлекино" на Алла Пугачова.
  •  За отбелязване е, че в категорията за световен хит
  •  участниците бяха 49 и трима от съдиите дадоха оценки 9,5 на Кристиана Чуклева. Това дава основание на представителите на "Нови звезди" да смятат, че на панагюрското момиче не му е достигнало мноиго малко, за да получи златото.
  •  За сметка на това Кристиана безапелационно грабна отличието "Принцеса на конкурса" и получи ПОКАНИ от представители на няколко страни за участие в конкурси в техните страни: Италия, Израел, Украйна и Беларус.
  • За отбелязване е, че голяма част от участниците бяха придружавани в Рига от своите музикални ръководители, а Кристиана бе без музикален ръководител. Причината е финансова.
  • Участието на Кристиана в "Рига симфони" бе спонсорирано, съобщи Нона Немигенчева. Най-силна е била подкрепата на Община Панагюрище, която е помогнала със 750.00 лева. Сумата в размер на 820.00 лева е събрана от физически лица: Николай Митев, Николай Ралчев, Мирослав Васев, Иван Петришки, Георги Станчев, Стойко Робов, Стайо Варадинов, Радко Шуманов, Соня Немска, Нели Костова, Райна Куруджиева, Ненка Мачеева ,Христо Калоянов.
  •  
Оценете
(5 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси