Д-р Симеонова и осмокласници в СОУ "Н.Бончев". Д-р Симеонова и осмокласници в СОУ "Н.Бончев". oshtepan.com

Бончевци се учат да са предприемачи

Написана от  Вторник, 19 Ноември 2013 15:41
Тя е постигнала своята мечта да обиколи света – била е на Великата китайска стена, посетила е пирамидите в Египет, Сингапур, Дубай, носила се е по течението на р. Нил.
Така представи днес учителят по литература и български език Георги Георгиев госта на открит урок в двете езикови паралелки от осми клас в СОУ „Нешо Бончев”, организиран във връзка с инициатива на Джуниър Ачийвмънт. От организацията обявяват за шеста поредна година Седмица на предприемачеството (18-24 ноември), като в нея се очаква да се включат около 100 училища и над 5000 ученици от страната.
Гост-лектор на срещата с бончевци с тема „Защо успях аз?”, бе лекарят по дентална медицина д-р Катя Симеонова, която разказа за изборите в живота си и как е постигнала мечтата си. Осмокласници, от своя страна, дефинираха какво е да си предприемач, достигайки до извода, че са необходими упоритост, готовност да работиш за себе си, вяра в собствените умения и качества, въображение. Питайки учениците каква е целта на предприемачеството, Георгиев получи отговор – финансова независимост, развитие на способностите, свобода възможност за личен избор и реинвестиране на средства. Д-р Симеонова допълни картината с разказа си за ежедневната отговорност, която всеки предприемчив човек трябва да е готов да понесе, за често 12-часовите си работни дни, за умората, но и удовлетвореността от добре свършената работа.
В края на урока, който бе най-вече житейски, тийнейджърите сами прозряха, че в началото на успешния им път като бъдещи предприемачи е образованието, включващо перфектен английски и отлични познания по математика, български език, химия и биология.
От училището обясниха, че в следващите месеци ще бъдат организирани още инициативи, свързани с Джуниър Ачийвмънт.
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси