Учители в СУ "Нешо Бончев" говориха за трите ключови фактора в обучението: Доверие! Уважение! По-малко значи повече! (Trust! Respect! Less is More!)

Написана от  Сряда, 12 Септември 2018 20:02
На 12 септември в СУ „Нешо Бончев“ учителите от методично обединение „Чужди езици“ се събраха на чаша ирландски чай и традиционни ирландски сладкиши. 
Те бяха поканени ва вътрешна квалификация от своите колеги Силвия Бобекова и Антонина Футекова, които през месец юли посетиха Алфа Колидж в изпълнение на проект ТИМ и осъществяване на дейност 1."Превръщане на училищата в подходящи за бъдещето на децата". Колежът е разположен в типична ирландска сграда в старата част на столицата на Република Ирландия - Дъблин, на една от първите застроени и широки улици в града.
На сбирката ДНЕС в СУ "Нешо Бончев"двете преподавателки споделиха опита, който са придобили по време на обучението в Алфа Колидж, иновативни методи за работа в екип, полезни технологични ресурси, значими теории и практики, ключови понятия (автономно образование, мултикултурализъм, гражданско образование), свързани с образованието в 21 век, значимостта на отношенията между учители-родители-ученици. Разбира се, те отделиха време да споделят своите впечатления от богатия културен живот, дъблинския хумор и ирландската природа.
В резултат на разнообразните дейности по време на структурирания курс, както и на ежедневната комуникация и обмяна на опит с европейски колеги, Бобекова и Футекова откроиха трите ключови фактора, водещи към успешно превръщане на училищата в подходящи за бъдещето на децата.
Доверие! Уважение! По-малко значи повече! (Trust! Respect! Less is More!)
Специалисти от водещи европейски образователни институции са убедени, че доверието и уважението са най-значими, но също е важно да се знае, че с по-малко думи се постига по-голям ефект. Това е правилният път към ефективно образование, развиване на предприемачески дух и умения за справяне с предизвикателствата на новото време. 
Участвалите в срещата учители получиха леприкони, за да се “заразят” с късмета на ирландеца и променят себе си .
Бенефициент на проект „ТИМ – Технологии и Иновативни Методи“ с рег. № 2018-1-BG01-KA101-047165 по програма Еразъм+ на стойност 29 524 евро е СУ „Нешо Бончев“-Панагюрище. Целта е повишаването на качеството на образование и квалификация на педагогическите специалисти.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси