В област Пазарджик са сформирани 57 екипа за обхват на деца и ученици. Адресите за обхождане в община Панагюрище са малко

Написана от  Вторник, 04 Септември 2018 08:49
Заместник-областният управител Йордан Кожухаров проведе вчера работна среща с ръководители и представители на институции в област Пазарджик,
които изпълняват дейностите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. В изпълнение указанията на заместник-министър-премиера Томислав Дончев, със заповед на областния управител Стефан Мирев се създава координационното звено (център) за осъществяване на координация между институциите на областно ниво по функционирането на Механизма от ПМС 100/2018. Ръководител на звеното е областният управител, в състава на координационният център са включени ръководителите на РУО, РЗИ, ОДМВР, РДСП, ТЗ „ГРАО“ и кметовете на общини в област Пазарджик.
            Координационното звено (център) ще координира разработването на система от мерки за превенция на отпадането на деца и ученици от Област Пазарджик от образователната система съобразно анализа на данни, събрани от Информационната система за реализация на механизма (ИСРМ).
В област Пазарджик са формирани общо 57 екипа за обхват, които до 30.09.2018г. ще обходят 136 адреса на деца и ученици, отпаднали от училище през учебната 2017/2018г. 62 от тези адреса са в община Пазарджик, 14 в община Велинград, 25 в община Септември. В останалите общини на региона адресите за обхождане са значително по-малко, събщиха от пресцентъра на Областна администрация - Пазарджик. През тази учебна година районите за обхват се обвързват с прилежащите райони на училищата и детските градини. Отговорността за извършените проверки по адреси е възложена на екипа, който работи в съответния район.
По данни на общините от началото на годината до момента в област Пазарджик са наложени общо 120 наказания по реда на Закона за предучилищното и училищно образование.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси