МОН и класна стая МОН и класна стая oshtepan.com

МОН възобновява програмата "С грижа за всеки ученик" и дава за нея два милиона лева

Написана от  Вторник, 27 Март 2018 14:27
Над 63 милиона лева са предвидените средства от страна на Министерството на образованието и науката за национални програми през настоящата година.
Това съобщи пред програма "Хоризонт“ заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. Освен досегашните 10, по които работата ще продължи, са разработени проекти по три нови програми.
Средствата, които се отделят за програмата "С грижа за всеки ученик“, са 2 милиона лева, за "Заедно за всяко дете“ - 450 000 лева, и за оптимизирането на вътрешната структура на персонала в институциите от системата на предучилищното и училищното образование са отделени 28 милиона лева.
"С грижа за всеки ученик“ е и нова програма, и не до толкова нова програма, защото тя съществуваше до 2017 година, като основната й цел е да се работи по направление компенсиране на дефицити в началния етап на основното образование и прогимназиалния етап на основното образование, коментира г-жа Михайлова.
Сред акцентите в програмата е и работата с ученици, които срещат затруднение по български език, когато този език не се говори в семейството, допълни зам.-министърът.
Източник: Сайт на БНР
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси