Състезанието Spellig Bee привлича все повече участници. Състезанието Spellig Bee привлича все повече участници. spellingbee-bg.com

Spelling Bee за четвърти път

Написана от  Понеделник, 28 Октомври 2013 11:12
Днес започна регистрацията на участниците в четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което ще се проведе през пролетта на 2014 г.
Третото състезание през миналата учебна година привлече рекорден брой участници - повече от 5500 ученици от 236 училища в България, припомнят от Министерството на образованието и науката. Сред тях бяха и ОУ „20 април” и ОУ „Проф. Марин Дринов”. Spelling Bee е състезание, при което състезателите „спелуват”, т.е. произнасят думи на английски език буква по буква. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява. Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика в средния курс на обучение.
Състезанието е насочено към ученици до 7 клас, на възраст до 14 години, от всички общински и държавни училища в страната. Състезанието се провежда в три етапа: училищен, регионален и национален. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди, а за финалистите се предвижда едноседмичен летен езиков лагер.
Национален шампион за 2013 гоина стана Мартин Бошкилов от СОУ „Кузман Шапкарев” Благоевград.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси