СУ "Св. Климент Охридски" СУ "Св. Климент Охридски" Павлина Вайсилова

Обновяват рейтинговата система на висшите училища

Написана от  Петък, 11 Октомври 2013 09:12
Ново издание на рейтинговата система на висшите училища в Република България (http://rsvu.mon.bg/RSVU/) се очаква да бъде подготвено за публикуване до края на годината, съобщиха от Министерството на образованието и науката.
В обновеното издание на рейтинга се предвижда да бъдат запазени използваните досега близо 50 различни показатели, разпределени в 6 групи, които измерват качеството на учебния процес, научната дейност, реализацията на завършилите, престижа на висшите училища, състоянието на учебната среда и удовлетвореността на студентите от социално-битовите и административните услуги. Предвижда се появата и на нови индикатори, свързани с разширяването на информационната база за оценка на научните публикации и включването на работодателите, преподавателите и служителите във висшите училища сред изследваните групи наред със студентите.
Уеб платформата на рейтинговата система ще има обновен дизайн и ще предложи серия допълнителни възможности за проследяване и визуализиране на промените и тенденциите в представянето на висшите училища в различните издания на рейтинговата система според стандартизираните класации и по отделните индикатори в системата. Потребителите ще получат и достъп до обобщени данни за реализацията на завършилите по професионални направления, включително относно средния осигурителен доход, нивото на безработица, дела на осигурените сред тях, както и информация за това каква част от завършилите работят на позиция, за която се изисква висше образование. За първи път рейтинговата система ще включи и информация за най-често упражняваните професии от завършилите по професионални направления и висши училища.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси