Изявени панагюрски учители се обучават dariknews.bg; сн. вдясно - mebeli-faleza.net

Изявени панагюрски учители се обучават

Написана от  Сряда, 02 Октомври 2013 13:43
Учители от панагюрските училища участват в специализирано обучение на изявени педагогически специалисти, стартирало на 30 септември. Целта е насърчаване и подкрепа на професионалното им развитие, чрез осигуряване на информираност и достъп до съвременна педагогическа литература в сферата на професионалния им интерес и възможност за публикация в специализирано педагогическо издание – сборник с представени добри практики, уточняват от просветното министерство.
От ОУ „20 април” Недка Христоскова, от ОУ „Проф. Марин Дринов” Мария Игнатова, Пепа Машева и Стефка Стефанова, от СОУ „Нешо Бончев” Иван Иванов, Юлия Богоева и Мария Бензарова, и от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм Соня Димитрова и Нонка Лискова са изявените учители, които през учебните 2009/2010, 2010/2011 и 2011/2012 години, са класирани на първо място в национални и международни състезания, олимпиади, конкурси, пленери и др.
1000 са педагогически специалисти от направленията – природо-математически, приложно-технически и аграрни дисциплини, хуманитарни и обществени дисциплини и литературно творчество, изобразително, театрално, танцово изкуство и музика и спорт, които се включват в проекта «Квалификация на педагогическите кадри». Обучението се провежда през настоящата и идната седмици в пет областни центъра на страната - София, Пазарджик, Стара Загора, Плевен и Варна, като е в рамките на 32 учебни часа в 5 последователни работни дни.
Лектори са преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски”, ПУ „Св. П. Хилендарски”, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ШУ ”Епископ Константин Преславски”, ЮЗУ и др.

Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси