Тази година първият звънец ще удари на 16 септември. Тази година първият звънец ще удари на 16 септември. poligraff.net; сн. вдясно - oshtepan.com

Училищата и градините - готови за 16 септември

Написана от  Сряда, 04 Септември 2013 10:12
Училищата и детските градини са готови за първия учебен ден, съобщи директорът на дирекция „Образование, култура и социални дейности” в Общинска администрация Нора Кунчева. Извършените през лятото ремонти са били частични – в ОДЗ „Райна Княгиня” е имало ремонт на стаите за ясленските групи, в ОДЗ „Звънче” е приключил и последният етап от смяната на дограмата. В ЦДГ „Пролет” планират до средата на септември да завършат обновяването на кухнята си, в ЦДГ „Първи юни” се очаква в срок да бъде отчетено строителството на новия спортен салон. В ЦДГ „Брезичка” са правили ремонт преди празника на градинката през юни и приключили месец по-късно цялостното обнвяване на вътрешния си двор по екологичен проект. Всички градини тази година получават средства за нови спортни площадки, припомни преди дни ресорният зам.-кмет Галина Матанова, като очакванията на местната власт са, че
до края на септември съоръженията ще бъдат в дворовете им.
Козметични ремонти са извършили от училищата – в ОУ „Отец Паисий” с.Попинци са освежени стаи за игри, в които ще бъде извършвано целодневното обучение на децата, в СОУ „Нешо Бончев” - помощната сграда, в ОУ „Проф. Марин Дринов” - първият етаж, където ще учат първолаците, сменили са входа си, като ще правят алея и подновяване на стълбите, а в ОУ „20 април” - довършителни дейности вътре в сградата си. От ОУ „Свещ. Недельо Иванов” с.Поибрене не са ни информирали, че ще извършват ремонтни дейности, уточни Кунчева.
Още в средата на август просветният министър Анелия Клисарова заяви, че учебните заведения са готови за началото на учебната 2013/2014 година. В първия учебен ден – 16 септември от министерството очакват около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси