Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Предстоят "малките матури" за четвъртокласниците Интернет

Предстоят "малките матури" за четвъртокласниците

Написана от  Петък, 12 Април 2013 13:40
2457 четвъртокласници от област Пазарджик ще се явят на т.нар. малки матури след броени седмици.
Информацията е на областния ежедневник „Знаме”. Националното външно оценяване при завършващите начален етап на образование по български език и литература ще е на 9 май. Специалистите акцентират, че от тази година се дава заден ход с тестовата форма на препитване и ще се залага повече на собствените изводи, които децата ще трябва да направят от избран текст. Дали са добри с числата, четвъртокласници ще показват на 10 май, когато е изпитът по математика. Знанията по „Човекът и природата” ще показват на 15 май, а ден по-рано по „Човекът и обществото” на 14 май.
Родители споделят, че децата им вече решават тестовете от предишни години, публикувани в сайта на Министерството на образованието, младежта и науката, а учители предупреждават децата да не бъдат излишно стресирани, защото изпитите не са много по-различни от други годишни тестове, които са правили и до сега.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино