Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Евгения Кацарева и Космоса Евгения Кацарева и Космоса Павлина Вайсилова и интернет

Евгения Кацарева тръгна за центъра на NASA

Написана от  Събота, 17 Август 2013 13:32
Последният, четвърти, отбор от финалисти в националния конкурс за Space Camp замина днес, 17 август, за Измир, Турция, където ще се обучава в космическия тренировъчен център на NASA.
 
Част от отбора е и възпитаничката на СОУ „Нешо Бончев” Евгения Кацарева. Тя печели включването си в тима на 12-те деца с есе, което, по препоръка на учителката си по химия Теменужка Хаинова, изпраща в Център за творческо обучение. Центърът е организатор на конкурса и представител за България на космическия лагер. Space Camp Измир е един от трите обучителни центъра на NASA извън САЩ. В него младежите ще имат уникалната възможност да влязат в реплика на космическа совалка, да наблюдават излитането на совалка, да усетят имитирано състояние на безтегловност, както и да се докоснат до много други аспекти от живота в необятната вселена. 12-те български деца ще се върнат в България на 24 август.
Евгения Кацарева е доста любознателно дете. Твърди, че всички, изучавани в училище, предмети са й интересни. Сред любимите й неща обаче е ученето на чужди езици. Започва да се занимава с английски още от 4-годишна, макар никога да не е ходила на детска градина. Майка й предпочела да поеме лично всички грижи за дъщеря си.
Наесен Евгения Кацарева ще е ученичка в езиковата гимназия „Иван Вазов” – Пловдив, където ще продължи да учи английски плюс руски. Третият чужд език още не е решила кой ще е, защото се колебае между испански и немски. Още се колебае и с какво точно иска да се занимава професионално в бъдеще. Може би престоят в тренировъчния лагер на NASA ще й помогне да вземе решение.  
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино