Като цяло в цялата страна учениците леко повишават успеха си. Като цяло в цялата страна учениците леко повишават успеха си. Архив oshtepan.com

Учениците в Пазарджишко със среден успех като на учениците в София

Написана от  Понеделник, 31 Август 2015 08:40
Средният успех на учениците, завършили средно образование в средни общообразователни училища през 2015 година в област Пазарджик е равен на този на учениците от София-град.
Това показват обобщени данни за 961 училища от очаквани 1002 училища в регистъра на дипломите за средно образование на просветното министерство. В сравнение с 2014 година, зрелостниците от последния випуск в областта ни са повишили успеха си от 4.71 на 4.78. Успехът на учениците в профилираните гимназии се запазва почти същият – 5.29 през 2015 година и 5.28 през 2014-та, докато в професионалните се увеличава по-осезаемо – от 4.41 през миналата година на 4.57 през настоящата.
Почти всички области в страната са успели, макар и с малко, да покачат резултатите си. Под номер едно тази година се озовава област Русе, чиито ученици са повишили успеха си от 4.87 на 4.94. Най-слаб резултат според обработените до момента данни отбелязват децата в Бургас (4.44)
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси