За девета година от фондация "Комунитас" ще подпомогнат стотици деца. За девета година от фондация "Комунитас" ще подпомогнат стотици деца. Архив oshtepan.com

Отново има наши ученици преминали първия етап на „1000 стипендии”

Написана от  Четвъртък, 20 Август 2015 10:05
Трима са учениците от Панагюрище, успешно преминали първия етап от „1000 стипендии”.
Националният конкурс е за ученици от 6 до 11 клас.
„1000 стипендии“ е социално-образователен проект, затова обръща специално внимание на деца от малки населени места, на деца от семейства с нисък семеен доход, на деца, лишени от родителска грижа, с инвалидност или други сходни обстоятелства. Чрез стипендиите проектът се стреми да подпомогне деца в затруднение, затова и техният дял е 60 % от финалистите.
Георги Лисков от 11 клас по Литература, Магда-Лина Узунова от 8 клас по История и Петър Василев от 8 клас по Театрално и филмово изкуство са кандидастващите за основна стипендия. Тя включва 500 лева за цялата учебна година, 200 лева под формата на кредит за книги, писмени консултации с видни български учени и специалисти и достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии” – „Общество 1000с“. Организаторите съобщават, че в началото на септември предстоят интервютата с кандидатите. Тази година преминалите първо класиране са 1485, които ще имат шанса да получат помощта на фондация „Комунитас” и нейния проект.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси