Сградите на училищата в селата Попинци и Поибрене (вдясно) Сградите на училищата в селата Попинци и Поибрене (вдясно) popintsi.hit.bg; сн. вдясно - otvekove.nbnet.org

Събират докладните за маломерните класове

Написана от  Вторник, 23 Юли 2013 10:54
Образователният министър Анелия Клисарова обяви, че ще направи всичко възможно да спаси училища, заплашени от закриване, както и маломерни паралелки заради липсата на деца. Нормативите позволяват класовете да са  с минимум 18 ученици. Просветният министър е акцентирал, че „на места обаче ще оцелеят и паралелки с по 12 деца”. 
Всяка година за тези класове се взимат решения от общинските съвети, които доплащат необходимите средства за съществуването им. Миналата година в община Панагюрище със съгласието на местната власт под минимума деца учиха в 8 маломерни паралелки в учебни заведения в града и в селата Попинци и Поибрене.
От Общината съобщиха, че за учебната 2013/2014 година в момента се събират докладните от училищата, след което ще бъде внесено предложение за гласуване от Общинския съвет. Решението на ситипарламента трябва да бъде взето не по-късно от септември т.г.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси