Професионалната гимназия и параз на знамената в ОУ "Свещ. Недельо Иванов" в края на октомври 2014-та. Професионалната гимназия и параз на знамената в ОУ "Свещ. Недельо Иванов" в края на октомври 2014-та. Архив oshtepan.com; сн. вдясно - facebook

Ученици и родители от Поибрене ще се срещнат с панагюрски фирми по проекта за дуалното обучение

Написана от  Петък, 06 Март 2015 09:33
Срещи във връзка с реализиране на пилотен проект „Внедряване на образователен модел на европейско ниво в община Панагюрище“ с Първи етап – „Дуална система на обучение в община Панагюрище“ се организират в ОУ „Свещ. Недельо Иванов” с.Поибрене.
На 18 и 25 март в поибренското учебно заведение ученици от 7 и 8 клас и техните родители ще се срещнат с представители на панагюрските фирми „Ритон-П” АД, „Оптикс” АД, „Асарел-Медет” АД, „Оптикоелектрон Груп”, „Микро Вю Едноскопи Оптик” АД, както и с представители на СОУ „Нешо Бончев”. Директорът на „Свещ. Н.Иванов” Дидка Пенева уточни, че всички родители ще получат официални покани.
През февруари от Общината съобщиха, че на този етап по проекта е изготвен списък с нови специалности, които да бъдат включени в план-приема за 2015-2016 учебна година в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Изготвят се презентации от фирмите и предприятията на сдружения бизнес в Панагюрище, с цел представяне дейността им на място в училищата.
Дуалното образование представлява паралелно обучение на две места - в професионално училище и в предприятие, като едновременно с теорията учащите придобиват и безценни практически умения.
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси