Звезден випуск `2013 бончевци Звезден випуск `2013 бончевци Павлина Вайсилова

Звезден випуск `2013

Написана от  Четвъртък, 20 Юни 2013 21:38
Трогателен акт за връчване на свидетелствата за завършено средно образование на 72 възпитаници на СОУ „Нешо Бончев” се проведе тази вечер в двора на Историческия музей.
Мястото за тържествената церемония бе избрано целенасочено и мотивите бяха съобщени пред многобройната публика от близки на зрелостниците. Сред мотивите бяха посочени Панагюрското златно съкровище и намиращата се в двора на музея зала трезор с негово копие, знамето със заветните думи „Свобода или смърт”, извезано от Райна Княгиня и намиращо се в една от залите на музея.
Облечени в тоги, с искрящи очи и лъчезарни усмивки, младежите и девойките бяха поздравени с няколко парчета от групата „Voiceland”, в която е и Христина Карайлева, минала през школата на СОУ „Нешо Бончев”.
В краткото си слово директорът на училището Веска Барова  разкри пред публиката как първоначално се е смутила, когато разбрала за предложението на абитуриентите випускът им да бъде наречен Звезден. След известно размишление обаче преценила, че младите имат право. Защото - кога, ако не сега, те ще се чувстват звезди, кога, ако не сега, те ще имат дръзки мечти и ще летят. Мнението си Барова подкрепи, като припомни стиховете на Недялко Йорданов за любовта, в които се призовава „не остарявай любов”.
Веска Барова посъветва зрелостниците, когато им е тежко, да поглеждат към небето и да си спомнят, че са от „Звезден випуск `2013”. Тя припомни астрономическата дефиниция за звездите, които излъчват собствена светлина, и пожела на младите да не се отразяват в чужда светлина, а следват мечтите си и да бъдат себе си, където и да се намират по света.
След като получиха дипломите си пуснаха по някоя и друга сълза, зрелостниците вдигнаха наздравица с чаша шампанско.
В СОУ „Нешо Бончев” вече е традиция при връчване на дипломите за средно образование зрелостниците да са облечени в тоги. Началото бе поставено през 2008 година.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси