Н.Кунчева; сн. вдясно - Тазгодишни първокласнички с нетърпение очакваха първия училищен звънец Н.Кунчева; сн. вдясно - Тазгодишни първокласнички с нетърпение очакваха първия училищен звънец Архив в-к "Оборище"

10 паралелки с първолаци в общината

Написана от  Четвъртък, 20 Юни 2013 09:07
Три паралелки с първокласници ще има в ОУ „Проф.Марин Дринов” през учебната 2013/2014 година. Записаните до момента малчугани в училището са 72, съобщи за oshtepan.com Нора Кунчева, завеждащ просветната дирекция в Община Панагюрище. 
 
Три ще са паралелките с първолаци и в СОУ „Нешо Бончев”, където записаните до този понеделник деца бяха 70. Паралелките с децата в ОУ „20 април”, които за първи път ще прекрачат училищния праг, ще са две и вече са пълни. В селата Попинци и Поибрене ще има по една паралелка с първокласници през идната учебна година. Записването на първолаците продължава до края на юни, уточни г-жа Кунчева. Досега тя е провела две срещи с директорите на общинските училища и техни учители във връзка с равномерното разпределение на ромските деца в града, които ще са първокласници. Ценна помощ в тази посока оказва здравният медиатор. По казуса е постигнато съгласие и досега се очертава, че във всяка паралелка ще има по 3-4 ромчета. Един от основните принципи при записването на ромските деца в дадено училище за първокласници е те да имат учещи в същото училище брат или сестра.
ОУ „Проф.Марин Дринов” и СОУ „Нешо Бончев” ще превозват по-далечно живеещите деца с автобусче.


Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси