Серия от подобни уроци се планират от ОУ "20 април". Серия от подобни уроци се планират от ОУ "20 април". Снимките са предоставени от училището.

Априлци имаха урок „Светът на животните” чрез интерактивен подход „музей-училище”

Написана от  Четвъртък, 18 Декември 2014 08:58
Урок на тема „Светът на животните” се проведе вчера в Природонаучния музей - Панагюрище.
Той бе подготвен и изнесен от преподавателя по география и икономика в основно училище „Двайсти април” Златка Парпулова и бе подчинен на един от най-важните проблеми на съвремието – опазването на природата. Урокът бе извън традиционализма и стандартите най-малко по две причини – в него взеха участие ученици от V до VІІІ клас, а мястото на провеждането му не бе както обикновено класната стая.
Идеята за събитието е на биолога г-н Ясен Христов – уредник в Природонаучния музей, уточниха още от училището. Амбицията на г-жа Парпулова и г-н Христов е установяване на сътрудничество между музея и училището, за да бъдат използвани максимално възможностите за атрактивно обучение и образователно-възпитателната функция на музея, също така учениците да опознаят по интересен и вълнуващ начин експозициите и същността на музея. Занапред се планират серия от подобни уроци, както и разработването на съвместна програма „музей-училище”, базирана на установените добри практики, както и на съответни норми и стандарти.
Съвместните уроци ще дадат възможност за засилване на ползотворните връзки в триъгълника „Музей-Ученик-Учител”, за въвеждането на нови иновативни и интерактивни практики, за дейности, които насърчават учениците да посещават повече музеите и да ги превърнат в желано за тях място. Госпожа Парпулова от години прилага проектно-базирания подход в обучението и този тип взаимодействие ще ѝ предостави възможности за нови идеи и дейности, които да предложи на учениците, акцентират от ОУ „Двайсти април”.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси