Стипендиите се връчват от 2006 година; сн. вдясно - журналистите от Нова ТВ Мирослава Иванова и Христо Калоферов са първите посланици на добра воля на програмата Стипендиите се връчват от 2006 година; сн. вдясно - журналистите от Нова ТВ Мирослава Иванова и Христо Калоферов са първите посланици на добра воля на програмата bcaf.bg

И през тази година ще има стипендии „Готови за успех”

Написана от  Събота, 16 Август 2014 08:37
За поредна година Фондация „Помощ за благотворителността в България” в партньорство с фондация „Сирак” обявяват конкурс за стипендианти на програма „Готови за успех”.
И през учебната 2014-2015 учебна година програмата ще подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове. Стипендиите са годишни и се присъждат след конкурс на ученици от 12 клас и на студенти с високи постижения.
Стипендиите са в размер на 2000 лв. годишно за студентите (200 лв. месечно) и 1000 лв. за учениците (100 лв. месечно) и е осигурена за 10 учебни месеца.
Изискването към учениците е да имат успех от предходната година не по-нисък от отличен 5.50, а към студентите - не по-нисък от 5.00.
Необходимите формуляри могат да бъдат изтеглени от сайта на ФПББ. Срокът за подаване на документи е 6 октомври 2014 год.
Стипендиите „Готови за успех" се връчват от 2006 г. Те са уникални с две неща. Първо, средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения - от фирми, и от частни лица. И второ, водещ критерий е успехът на кандидатите. Програмата подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключително добри постижения и отличен успех. В този смисъл програмата е и предприемаческа.
Посланици на добра воля на програма "Готови за успех" са журналистите на Нова ТВ Христо Калоферов и Мирослава Иванова и актрисата Албена Михова.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси