Отваряне на документите за матурата по БЕЛ на 21 май; сн. вдясно - панагюрски зрелостници на 23 май, когато бе изпитът по втория, избираем предмет. Отваряне на документите за матурата по БЕЛ на 21 май; сн. вдясно - панагюрски зрелостници на 23 май, когато бе изпитът по втория, избираем предмет. Архив oshtepan.com

Панагюрските зрелостници с добри и много добри оценки на матурите

Написана от  Четвъртък, 12 Юни 2014 08:43
От направените анализи на изпитите, държани от зрелостниците през май става ясно, че резултатите от изпитите са съизмерими спрямо предходната година.
Средният успех в страната по български език и литература (БЕЛ) е 4,28, съобщиха от Министерството на образованието и науката. През 2013 година е бил 4,26. Най-много зрелостници са получили на изпита по БЕЛ „добър“ – 33,80 %. „Много добър“ са получили 26,63 % от зрелостниците, а „отличен“ – 14,57 %.
Директорът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм Лушка Апостолова съобщи за oshtepan.com, че средният успех на Випуск `2014 от училището, по матурата по български език и литература е „добър” 3,83. В СОУ „Нешо Бончев” средният успех е „много добър” 4,88 – отличните оценки са били 18, 32 оценки са били много добри, 16 – добри и 2 са били средни, съобщи пом.-директорът Анна Горинова.
Средният успех на абитуриентите от Професионалната гимназия по втория, избираем предмет е „добър” 4,25, а в СОУ „Нешо Бончев „много добър” 5,17. Най-предпочитана за панагюрските зрелостници като избираема дисциплина бе биологията и здравното възпитание.
От просветното министерство обобщиха още, че по региони постижимостта е от 4,94, с най-висок среден успех в област Кърджали до най-нисък 3,99 в област Разград. Областите Смолян, Благоевград и София-град са трите с най-висок успех след област Кърджали.
Средният успех по вид училище е най-висок при профилираните гимназии, следван от гимназиите по изкуствата и общообразователните. Най-нисък успех показват спортните училища. Училищата, показали най-висок успех, са Американският колеж – София,- 5,759,  164, Испанска езикова гимназия – 5,739, ГПЧЕ „Христо Ботев“ – Кърджали- 5,721, 91.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси