Въпреки, че седмокласниците от област Пазарджик се нареждат сред представилите се най-слабо, от МОН акцентират, че тазгодишните резултати са по-добри от миналогодишните. Въпреки, че седмокласниците от област Пазарджик се нареждат сред представилите се най-слабо, от МОН акцентират, че тазгодишните резултати са по-добри от миналогодишните. Архив oshtepan.com

Седмокласниците от Пазарджишко – с най-ниски резултати от външното оценяване

Написана от  Петък, 06 Юни 2014 09:01
Резултатът по български език и литература (БЕЛ) тази година е почти еднакъв с постигнатия през миналата година или 55,21%., но резултатът по математика e по-висок от постигнатия миналата година с около 2 точки и е 54,46 %.
Това съобщиха от Министерство на образованието и науката. Чувствително по-високи резултати тази година са показали учениците по история и цивилизация (обществени науки, гражданско образование и религия) и по биология и здравно образование и химия (природни науки и екология). По останалите предмети има сравнително еднаква успеваемост.
На национално външно оценяване по български език и литература са се явили 58 308 седмокласници, по математика – 58 026, по обществени науки, гражданско образование и религия – 57 494, по природни науки и екология – 57 009 и по чужд език – 56 807 ученици. По региони сравнителният анализ показва, че най-добре комплексно са се представили седмокласниците от София–град, област Смолян и област Варна, а най-ниски резултати са показали учениците от областите Плевен, Разград и Пазарджик.
От явилите се 58 308 седмокласници по БЕЛ  допълнителен модул са решавали 41 592 ученици, а при 58 026 участвали  в оценяването по математика допълнителен модул са решавали 35 569 ученици.
При задължителния модул по БЕЛ максималните 65 точки са получили 79 ученици, а по математика – 1111 ученици.  Отлични оценки по БЕЛ са получили 4694 ученици, а по математика - 6478. По български език и литература 0 точки имат 129 ученици, а по математика – 77. Слаби оценки по БЕЛ са получили  9805 ученици.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси