Седмокласниците от ОУ "Проф. М.Дринов" бяха инстурктирани отново преди началото на днешния изпит. Седмокласниците от ОУ "Проф. М.Дринов" бяха инстурктирани отново преди началото на днешния изпит. oshtepan.com

Близо 80 дриновци днес държат изпит по математика

Написана от  Петък, 23 Май 2014 10:20
Около 61 900 седмокласници в страната се очаква да се явят на изпита по математика днес, съобщиха от Министерството на образованието и науката.
В ОУ „Проф. Марин Дринов” завършващите седми клас са 79. В 9.30 часа тази сутрин по-голяма част от тях бяха заели своите места. Квестори ще им бъдат учители от ОУ „20 април”, СОУ „Нешо Бончев” и ОУ „Отец Паисий” с.Попинци.
Изпитът се състои от 2 модула - първият е за национално външно оценяване и е задължителен за всички. Той съдържа 20 задачи от два вида – със структуриран отговор и със свободен отговор.  Продължителността на изпита е 60 мин., а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Резултатът от националното външно оценяване по математика се записва като текуща оценка.Вторият (допълнителен) модул се състои от 4 задачи с отворен отговор, от които 2 задачи с кратък числов, символен или словесен отговор и 2 задачи с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул, който не е задължителен, е до 90 мин., а правилното решение на задачите носи 35 точки.
Максималният резултат от двата модула е 100 точки.
До 4 юни седмокласниците ще разберат оценките от изпита, който държат днес и от този, който положиха в сряда, 21 май – по български език и литература.
Националното външно оценяване по английски език, гражданско образование и природни науки е в периода 27-29 май. Провеждането на изпити за проверка на способностите по изобразително изкуство, музика, хореография и спорт ще са от 31 май до 6 юни.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси