Минути пред  8.00 часа днес зрелостници от двете гимназии в Панагюрище получиха инструктаж за предстоящия изпит. Минути пред 8.00 часа днес зрелостници от двете гимназии в Панагюрище получиха инструктаж за предстоящия изпит. oshtepan.com

Най-предпочитаният предмет за втора матура – биологията

Написана от  Петък, 23 Май 2014 08:15
Най-предпочитаният предмет от панагюрските зрелостници за втори държавен зрелостен изпит, който те сами избират, е биологията.
В Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм днес матура ще държат 109 завършващи средното си образование. Квестори ще им бъдат учители от СОУ “Нешо Бончев“.
84 са учениците, избрали биологията за втора матура, съобщи директорът на Професионалната гимназия Лушка Апостолова. Знанията си по английски език ще проверят 16 зрелостници, по история – 6, по химия – 3 и един по математика.
От Министерството на образованието и науката уточняват, че в страната най-много зрелостници – 16 675, са предпочели за втора задължителна матура география и икономика. 16 436 младежи са пожелали да се явят на биология и здравно образование, а английският език е предпочетен от 11 465 абитуриенти. Най-малко са заявили за втора матура италиански език – 122- ма. Общият брой на младежите, подали заявления за явяване на втори задължителен зрелостен изпит, е 60 250. Изпитът започва в 8,00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси