Седмокласниците от ОУ "20 април" бяха инстурктирани отново преди началото на днешния изпит. Седмокласниците от ОУ "20 април" бяха инстурктирани отново преди началото на днешния изпит. oshtepan.com

И седмокласниците днес държат изпит по БЕЛ

Написана от  Сряда, 21 Май 2014 10:52
 
Днес в 9.30 часа над 40 ученици, завършващи седми клас бяха допуснати до класни стаи в ОУ „20 април”, където ще държат изпит по български език и литература.
Квестори са им учители от ОУ „Проф. Марин Дринов”. Първият модул от изпита, който е тест продължава 60 минути, а вторият е преразказ по непознат текст с дидактическа задача. Резултатите от националното външно оценяване по БЕЛ в седми клас ще бъдат обявени до 4 юни. През тази учебна година седмокласниците в страната са 61 844.
В държавния план-прием за кандидатстване на ученици след седми клас за учебната 2014-2015 година са предвидени 1439 паралелки в гимназиите в цялата страна. Профилираните паралелки в среднообразователните училища /СОУ/ в страната са 819, а в професионалните гимназии - 620 паралелки. Учители обясниха, че има възможност седмокласниците да не се явят на днешния изпит, като това ще ги лиши от възможност да кандидатстват.
На 23 май от 8.00 ч. е втората матура по избор за 12-ти клас, а от 10.00 ч. - външното оценяване по математика след 7-ми клас.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси