Квесторите от Професионалната гимназия и отварянето на изпитните комплекти. Квесторите от Професионалната гимназия и отварянето на изпитните комплекти. oshtepan.com

Матурата по български език и литература започна

Написана от  Сряда, 21 Май 2014 08:42
Точно в 8.00 часа тази сутрин в СОУ “Нешо Бончев“ беше отворен плика, в който бяха изпитните комплекти за зрелостниците, явяващи се на държавен зрелостен изпит по български език и литература (БЕЛ).
54 ученици, разпределени в четири класни стаи днес ще държат матура в “Нешо Бончев“. Заявления бяха подали 77 бончевци и 97 ученици от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Именно квестори от Професионалната гимназия ще бъдат днес с учениците от “Нешо Бончев“. От Министерството на образованието и науката съобщиха, че 58 442 ученици от цялата страна са подали заявления днес да държат изпит. В това число са и завършващите средното си образование в двете панагюрски училища.
Държавният зрелостен изпит по български език и литература включва 41 задачи:
40 тестови задачи с максимален брой точки 70: 30 задачи от затворен тип с четири възможни отговора, от които само един е верен. Всяка една от тези задачи носи по една точка. 10 задачи със свободен отговор. Задачите носят различен брой точки: 31. задача носи 4 точки, 32. задача носи 1 точка, 33. задача носи 2 точки, 34. задача носи 4 точки, 35. задача носи 4 точки, 36. задача носи 10 точки, 37. задача носи 5 точки, 38. задача носи 2 точки, 39. задача носи 2 точки, 40. задача носи 6 точки.
Задача за създаване на аргументативен текст, свързан с художествена творба или с откъс от нея, с максимален брой точки 30.
Общият максимален брой точки е 100.
Изпитът ще продължи четири астрономически часа.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси