Двете училища, в които има завършващи 12. клас ученици - Професионалната гимназия и СОУ "Нешо Бончев". Двете училища, в които има завършващи 12. клас ученици - Професионалната гимназия и СОУ "Нешо Бончев". Архив oshtepan.com

До утре зрелостниците получават служебните си бележки за матурите

Написана от  Понеделник, 19 Май 2014 08:27
До утре, 20 май, дванадесетокласниците, които са заявили желание да се явят на държавни зрелостни изпити (ДЗИ), трябва да получат служебната си бележка, че са допуснати до изпитите.
В бележката се отбелязват датата, часът и мястото, където всеки зрелостник трябва да се яви на 21 май 2014 г. на задължителния ДЗИ по български език и литература и на 23 май 2014 г. на втория задължителен изпит по предмет по избор. Ако завършващите 12. клас са изявили желание да се явят и на трети изпит по желание, също ще получат указания къде и кога ще се проведат изпитите по посочените от тях предмети.
Експертите от Министерството на образованието и науката напомнят, че зрелостните изпити започват в 8.00 часа и са с продължителност 4 астрономически часа. За учениците със специални образователни потребности продължителността е 6 астрономически часа. В деня на всеки изпит зрелостникът трябва:
-Да се яви в сградата, в която ще полага ДЗИ, с документ за самоличност (лична карта, паспорт или свидетелство за управление на МПС) и със служебната бележка за допускане до държавни зрелостни изпити.
-Да заеме определеното му работно място 15 минути преди началото на изпита.
-Да предаде на квесторите изключените си мобилни телефони.
- Да носи и ползва химикалка, която пише с черен цвят.
-Да не напуска изпитната зала по-рано от 1 час след началото на държавния зрелостен изпит.     
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси