ОУ "20 април"; сн. вдясно - възпитаници на училището. ОУ "20 април"; сн. вдясно - възпитаници на училището. Архив oshtepan.com

Априлци с медали и сертификати от „Математика без граници”

Написана от  Петък, 09 Май 2014 13:43
27 ученици от ОУ „20 април” са отличени с медали и сертификати в пролетния кръг на турнира за купата „Математика без граници”.
Състезанието е за ученици от II – VIII клас и се провежда в 4 кръга, като до момента са минали, есенното, зимното и пролетното, а предстои финалното „Математически звезди”.
Златни медали в последния кръг са спечелили Елеонора Пашова и Николай Найденов, сребърни медали – Румен Хаинов, Луко Гарноев и Анна Гарноева, бронзови – Йоан Клинчев, Теодора Цветкова и Атанас Воденичаров. Със сертификати са отличени Габриела Попова, Момчил Илиев, Стиляна Футекова, Цвятко Караджов, Владислав Ричев, Аделина Футекова, Божидара Карагьозова, Даниел Райнов, Габриел Калпаков, Петър Попов, Радина Капитанска, Станимира Гърбешкова, Стела Дашева, Цветелина Пашова, Тони Стефанова, Ангел Ефтимов, Иван Караджов и Ростислав Илиев.
Участниците са над 7000 от цял свят.
Всеки кръг от турнира се провежда чрез тест за всяка група/клас с продължителност за решаването му 60 минути. Броят на задачите в теста е 20, от които 15 са с избираем отговор, а 5 – със свободен отговор. Задачите се съставят от екип от специалисти и консултанти и са съобразени с изучаваното учебно съдържание в съответните възрастови групи в различните страни.
Директорът на ОУ „20 април” Минка Ланджева уточни, че и на финалното състезание „Математически звезди”, което ще се проведе в периода 16-22 юни 2014 г. ще има отново представители на училището.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси