Помагала за четвъртокласници; сн. вдясно - сайт на МОН Помагала за четвъртокласници; сн. вдясно - сайт на МОН dealbg.com; сн. вдясно - oshtepan.com

Започват „малките матури” за четвъртокласниците

Написана от  Сряда, 07 Май 2014 08:25
Националното външно оценяване за четвъртокласниците започва от днес.
Предметите, по които децата ще полагат изпити са четири, като първият е по български език. Утре ще е „малката матура” по математика, а следващата седмица – на 12 и 13 май, ще са съответно препитванията по „Човекът и природата” и „Човекът и обществото”. Националните външни оценявания в IV клас са писмени и се провеждат за един учебен час (40 минути), а за учениците със специални образователни потребности - за два учебни часа. Малки матури в ІV клас се провеждат за осма поредна година по единен формат, който за всеки от предметите включва предимно въпроси с избираем отговор, а по български език и литература - със свободен отговор, припомнят от dariknews.bg. Целта на проверката е чрез еднакъв за всички ученици в страната изпитен инструментариум (тестови задачи) обективно да се оцени нивото на усвояване на знанията и уменията по съответния предмет. По преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща.
Училищата в община Панагюрище, в които има четвърти класове са - ОУ "20 април", ОУ "Проф. Марин Дринов", СОУ "Нешо Бончев", ОУ "Отец Паисий" в с.Попинци и ОУ "Свещ. Недельо Иванов" в с.Поибрене.
От 21 май до 28 май ще се проведат и изпитите за завършващите седми клас, част от националното външно оценяване.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси