Входът на "Асарел-Медет" АД и моментът на връчване на документа за научната титла Входът на "Асарел-Медет" АД и моментът на връчване на документа за научната титла "Асаре-Медет" АД, отдел "Комуникации" и сайта на фирмата /вляво/

Л. Цоцорков стана почетен професор на МГУ „Св. Иван Рилски“

Написана от  Четвъртък, 10 Април 2014 09:09
Д-р инж. Лъчезар Цоцорков бе удостоен със званието „Почетен професор“ на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ заради активната му обществена и научна дейност,
както и за личния му принос за устойчивото развитие и внедряването на иновации в минерално-суровинната индустрия в страната.
Дипломата за почетен професор му бе връчена на тържествено заседание на Академичния съвет, което се състоя на 3 април в най-голямата зала на висшето учебно заведение, носеща името „Асарел-Медет“. Проф.д-р Любен Тотев – ректор на МГУ „Св. Иван Рилски“, представи мотивите за решението на Академичния съвет пред присъстващите  преподаватели, студенти, близки и колеги на проф.д-р Цоцорков. Подчертани бяха неговите десетки научни публикации и доклади в страната и чужбина, регистрирани патенти, както и личните му качества като мениджър и заслугите му като изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ – българската минна компания, която е лидер при въвеждането на високи стандарти и нови технологии в рудодобива в страната. Наред с това бе откроено съществуващото дългогодишно партньорство на „Асарел-Медет“АД с научно-изследователските екипи на МГУ „Св. Иван Рилски“, реализираните десетки съвместни проекти, внедрените иновации, подкрепените многобройни научни разработки, студентските практическите обучения и стажантски програми, както и изнесените от него корпоративни лекции пред студентите.
Изтъкнат бе и значимият му личен принос за развитието на минерално-суровинната индустрия като дългогодишен председател на Българска минно-геоложка камара, член на Международния организационен комитет на Световния минен конгрес, член на няколко международни академии и член на настоятелството на МГУ „Св. Иван Рилски“.
Видимо развълнуван, проф.д-р Лъчезар Цоцорков сподели, че преди 14 години, когато в същата зала е защитавал своята докторска дисертация, не е предполагал, че ще има щастието да изживее и миг като този. Той благодари на Академичния съвет на МГУ“Св. Иван Рилски“ за високото признание и оказаната чест, а на колегите си от Минната камара и минерално-суровинната индустрия за обединените усилия, с които са съхранили и развили голяма част от отрасъла, който сега е един от стълбовете на националната икономика.
Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“АД се обърна към своя екип с думите: „Благодаря ви за лоялността, професионализма и всеотдайността. А на синдикалните организации благодаря за конструктивното сътрудничество в интерес на дружеството и работещите в него. Изминахме дълъг и труден път заедно през последните 28 години – от строителството, през преструктурирането и опазването на компанията от пороците на прехода, до модернизацията и днешното й състояние на световно ниво в технологиите, екологичните стандарти, безопасността на труда и грижата за хората“.
„Думите ми не стигат, за да изразя благодарността, която чувствам към моето семейство за търпението, разбирането и подкрепата, за реализирането на моята главна цел в живота – да служа на обществото и да помагам на хората”, каза още проф. д-р Лъчезар Цоцорков.
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси