Зрелостници от СОУ "Н.Бончев" и сградата на Професионалната гимназия Зрелостници от СОУ "Н.Бончев" и сградата на Професионалната гимназия архив oshtepan.com

Над 170 зрелостници от Панагюрище са подали заявления за изпит

Написана от  Петък, 04 Април 2014 14:45
58 442 са подадените заявления за явяване на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература, който ще се състои на 21 май 2014 г., съобщиха от Министерството на образованието и науката.
 
В СОУ „Нешо Бончев” подадените заявления са 77, а в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм - 97.
През настоящата учебна година броят на дванадесетокласниците в страната е 59 002.  
Това показват обобщените към 27 март 2014 г. в просветното министерство данни, получени от регионалните инспекторати по образование. До 21 март 2014 година заявления можеха да подават както дванадесетокласници, завършващи училище тази година, така и младежи, пропуснали или неиздържали държавни зрелостни изпити (ДЗИ) при предишни сесии.
За втория задължителен ДЗИ по предмет по избор, който ще се проведе на 23 май 2014 година, са подадени 60 182 заявления, което означава, че освен зрелостници има и младежи, неиздържали втората матура или неявили се при предишни сесии.
От двете панагюрски училища уточниха, че за втори изпит за панагюрските абитуриенти по-желана е биологията, за разлика от статистиката на национално ниво, където за втори изпит най-предпочитана  е географията. 
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси