Част от мажоретките на гимназията и сградата на училището Част от мажоретките на гимназията и сградата на училището архив oshtepan.com

Стартират Бончевите празници. Носител на наградата за литературна критика ще е Боян Ангелов

Написана от  Сряда, 19 Март 2014 07:29
 
И тази година по случай патронния си празник СОУ „Нешо Бончев“ организира инициативи в продължение на близо 10 дни. Първата проява е днес - 19 март, когато ще има флашмоб и открит урок по биология „Биоми“.
За 20 март е предвидено ученическо състезание „Последоватаели на Нешо Бончев“ в превода, а на следващия ден – 21 март, в Театър дом-паметник Руският културно-информационен център ще нареди изложбата „Страници из историята на Русия“.
24 март е отреден за Ден на позитивните послания и фотоизложба „Улови мига в … моето училище“, както и пленер-изложба „Моят град, моят свят, моето училище“. С историята и символите на СОУ „Нешо Бончев“ на 25 март ще се проведат интерактивни игри, а на 26 март ще излезе специалният брой на училищния вестник „Щъркелово гнездо“ и има състезание „175 години от рождението на Нешо Бончев“. На 27 март в Историческия музей от 16.30 часа ще бъде представена книгата с избрани съчинения на Нешо Бончев, а от 18.00 часа и ще бъде връчена ежегодната награда за критика на името на Нешо Бончев. Нейн носител тази година ще е Боян Ангелов.
Бончевите празници ще приключат на 28 март с щафета и тържествен концерт, който ще е в голямата зала на Театър дом-паметник от 18.00 ч.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси