Учителите по английски на дриновци; сн. вдясно - участниците в състезанието. Учителите по английски на дриновци; сн. вдясно - участниците в състезанието. oshtepan.com

30 дриновци днес участваха в Spelling Bee

Написана от  Петък, 14 Март 2014 17:03
Елисавета Лулчева се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе днес в ОУ „ПрофМарин Дринов”.
Елисавета Лулчева спелува правилно думата switch (разменям) и победи Мирослав Терзов, който се класира на второ място. И двамата се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 12 април в Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.
В надпреварата се включиха 30 дриновци, какъвто е и максималният допустим брой на участниците. Състезанието проведоха учителите по английски език в училището – Величка Маслева, Тамара Чолакова и Иванка Кавъркова. Гост – наблюдател бе преподавателят по езика на Шекспир в СОУ „Нешо Бончев” Нина Кехайова, пом.-директорът в ОУ „ПрофМарин Дринов” Богдана Шишкова-Иванова, г-жа Величка Палашева, съученици на участниците.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6400 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 264 училища в страната през седмицата от 10 до 15 март 2014 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на декември м.г.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. Дриновци се включват в инициативата за трета поредна година.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси