СОУ "Н.Бончев" и Професионалната гимназия, в които се обучават дванадесетокласници. СОУ "Н.Бончев" и Професионалната гимназия, в които се обучават дванадесетокласници. Архив oshtepan.com

Започна записването за матурите

Написана от  Вторник, 11 Март 2014 08:29
Учениците, които ще се явяват през майската сесия на държавни зрелостни изпити, трябва да подадат заявления за допускане до изпити между 10 и 21 март.
Заявленията се подават в училищата, в които се обучават дванадесетокласниците. В документа те трябва да посочат, както желанието за допускане до задължителния изпит по български език и литература, така и вида на втория задължителен изпит.
Освен това зрелостниците могат да се явят и на матури по желан от тях предмет. Това също се отбелязва в заявлението.
До 20 май учениците, завършили успешно 12 клас и подали заявление за явяване на държавни зрелостни изпити, ще получат служебна бележка за допускане до тях. В нея ще са посочени датите, началните часове и сградите, където ще се състоят съответните изпити.
Задължителни (без освобождаване) държавни зрелостни изпити (ДЗИ): Български език и литература – 21 май, начало 08.00 часа и Втори държавен зрелостен изпит (ДЗИ) по избор – 23 май, начало 08.00 часа, обявени за неучебни за останалите ученици.
Зрелостниците могат да избират за втората задължителна матура измежду предметите - география и икономика; биология и здравно образование; философски цикъл; история и цивилизация; физика и астрономия; математика; химия и опазване на околната среда; английски език; френски език; немски език; испански език; руски език; италиански език.
Третата матура е по избор на абитуриентите и не е задължителна. Датите за нея по отделните предмети са от в периода 27.05.2014 – 05.06.2014г.  (сесия май-юни).
На 9 юни ще станат ясни резултатите от всички матури.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси