Диана Дочева Алексова Диана Дочева Алексова СНИМКА: архив на oshtepan.com

Диана Дойчева Алексова за втори път спечели Дриновската стипендия

Написана от  Сряда, 06 Октомври 2021 15:26
Както oshtepan.com писа,  за поименната студентска стипендия на името на проф. Марин Дринов за учебната 2020/2021 година кандидатстваха
Диана Дойчева Алексова – студентка в Техническия университет в Грац, Австрия, специалност „Архитектура“, и Радина Костадинова Костадинова – студентка в Бирмингамския университет Великобритания, специалност „Антропология и политически науки“. И двете са с много добър успех и отлични препоръки от преподаватели и работодатели и са редставили множество грамоти и дипломи за участия в различни конкурси и проекти, обяви днес на сайта си Община Панагюрище.
Комисия за определяне носителя на стипендията в състав: председател -Галина Матанова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище, и членове: Георги Георгиев – председател на Постоянната комисия „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ при Общински съвет – Панагюрище, Бисерка Янева – директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД, Нели Мърхова – ръководител отдел „Персонал“ на „Асарел-Медет“ АД, Стоян Боев – експерт обучение и квалификация на „Асарел-Медет“ АД, Стоянка Добрева – главен експерт „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Панагюрище, и Евгения Лискова – младши експерт „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“ в Община Панагюрище, след прецизно разглеждане на документите на кандидатите избра за носител на поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов“ за учебната 2021/ 2022 година Диана Дойчева Алексова.
Тя е носител на стипендията за втори път.  Преди това бе стипендиант за учебната 2017/ 2018 година.
Поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов” е учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД през 2009 година. Средствата са подсигурени от „Асарел-Медет” АД по силата на дарителски договор, който се сключва между изпълнителния директор на дружеството и кмета на общината.
Стипендията се присъжда ежегодно на талантлив панагюрец, учащ във висше учебно заведение в чужбина.
По този начин се пази и продължава българската възрожденска традиция да бъдат подкрепяни и стимулирани знаещите и можещи млади хора от Панагюрище. 
Стипендията ще бъде връчена на официална церемония на 20 октомври 2021 година (вторник), от 11:00 часа, в къщата музей „Проф. Марин Дринов“, като част от събитията, посветени на 183 години от рождението на именития панагюрец.
ИЗТОЧНИК: сайтът на Община Панагюрище
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси