Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Радина Костдинова и Диана Дочева Радина Костдинова и Диана Дочева СНИМКИТЕ са от фейсбук профила на Радина Костадинова и сайта на Община Панагюрище преди 4 години

Две са кандидатките за Дриновска стипендия

Написана от  Събота, 02 Октомври 2021 09:25
Две студентки от Панагюрище, учещи в чужбина, са кандидатствали за Дриновска стипендия за настоящата учебна година.
 Това съобщи за oshtepan.com зам.-кметът по "Хуманитарни дейности" на община Панагюрище г-жа Галина Матанова. Срокът за кандидатстване беше до 27 септември. Кандидатките са Диана Дойчева Алексова и Радина Костадинова Костадинова. Диана учи архитектура в Австрия и един път е била носител на стипендията през учебната 2017/2018 година.
Радина Костадинова е студентка в Бирмингамския университет във Великобритания.

Коя от двете ще избере комисията, назначена с кметска заповед, ще стане ясно до 6 октомври.
Дриновската стипендия се връчва от 2009 г.. Тя бе учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет“АД по повод 170-ата годишнина от рождението на бележития българин. Със стипендията се насърчават изявени студенти от Панагюрище, които се обучават в чужбина. Размерът й е 2000 евро, като средствата се осигуряват от „Асарел-Медет“АД по силата на ежегоден дарителски договор с Община Панагюрище.
Първият носител на Дриновската стипендия бе Васил Рабухчиев, който учеше в Англия.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино