Зам.-кметът на община Панагюрище г-жа Галина Матанова  и част от екипа й по време на проверката в ОУ "Свещеник Недельо Иванов" Зам.-кметът на община Панагюрище г-жа Галина Матанова и част от екипа й по време на проверката в ОУ "Свещеник Недельо Иванов" СНИМКИ: Павлина Вайсилова

Първият учебен ден ще е тържествен във всички училища и детски градини в община Панагюрище

Написана от  Вторник, 14 Септември 2021 19:42
 
В продължение на 3 дни преди началото на новата учебна година зам.-кметът „Хуманитарни дейности” на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова
и част от нейния екип /госпожите Г.Врагова и С.Добрева/ направиха проверка на всички общински училища и детски градини за готовността им за новата учебна година. При поверката е установено, че е създадена  организация за ограничаване рисковете от разпространение на COVID-19;  осигурени са санитарно-хигиенни условия, съобразени с изискванията на контролните органи; подсигурени са дезинфектанти и предпазни средства; няма недостиг на педагогически специалисти; отоплителният есенно-зимен сезон е осигурен с гориво и  няма проблеми с отоплителните инсталации.
Училищата са подготвени и за превключване от присъствено към обучение от разстояние в електронна среда, ако е необходимо.
Началото на учебната 2021/2022 година навсякъде ще еприсъствено и на открито, в празнична обстановка и при спазване на задължителните и препоръчителни мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка. Директорите са създали организация за „стъпаловидно“ начало на тържествата в зависимост от броя на учениците в съответните класове.
Където е необходимо, са обособени зони за родителите, ако те желаят да присъстват на тържеството.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси