В ОУ „Проф. Марин Дринов“- Панагюрище стартират дейностите по програмата „Изграждане на училищна STEM среда“

Написана от  Петък, 02 Април 2021 19:10
Националната програма има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения 
в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM /Science, Technology, Engineering, Math/.
Училищният проект се изпълнява с подкрепата на Община Панагюрище, а бизнес партньор е една от водещите фирми в града - „Оптикс“ АД Панагюрище с изпълнителен директор инж. Иван Чолаков.
В училището ще бъде изграден иновативен учебен център „Знание в действие“, модел на бъдещата среда на учене –  отворена, вдъхновяваща, творческа, такава, в която ще се формират следващите поколения иноватори и творци.
STEM центърът ще се състои от няколко зони:
-         Виртуална лаборатория - за по-детайлно, ясно визуализирано и практически ориентирано усвояване на теоретичните познания в STEM дисциплините.
-         Практическа лаборатория - за провеждането на практическа и експериментална дейност в областта на природни науки, математика и изкуства.
-         Станция „Креативност“ - за стимулиране на екипната работа и креативността на учениците.
-         Мултифункционално пространство – за събирания, изложби, обсъждания, прожекции и други дейности от училищния живот.
Към STEM центъра ще бъде изграден методически кът за учителите и зони за отдих и за самостоятелно учене, а фоайето ще се превърне в зелен кът и ще се използва за учене и социализация от всички ученици в училището.
С реализацията на проекта учениците ще бъдат поставени в отговорна и активна позиция за трансформиране на системата от получаване на готови знания в самостоятелно познание, в нови дейности, в нов вид педагогическо общуване.
ИЗТОЧНИК:
Екип по изпълнение на проекта
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси