В ОУ "Проф.Марин Дринов" ще бъде изграден иновативен учебен център „Знание в действие“ СНИМКА: ОУ "Проф.Марин Дринов" - Панагюрище

В ОУ "Проф.Марин Дринов" ще бъде изграден иновативен учебен център „Знание в действие“

Написана от  Понеделник, 04 Януари 2021 17:38
ОУ „Проф. Марин Дринов“ е сред одобрените училища по Дейност I за втори етап на финансиране през 2021 година по НП „Изграждане на училищна STEM среда“.
Финансовата стойност на проекта е 333 333 лв., от които 300 000 лв. са по националната програма.
В училището ще бъде изграден иновативен учебен център „Знание в действие“, който ще комбинира в себе си модерен аранжимент на интериора във физическата среда и оборудване от последно поколение. Ще бъдат обособени четири зони за обучение - Виртуална STEM лаборатория, практическа лаборатория, станция „Креативност“ и мултифункционално пространство; методически кът за учителите и прилежащи зони за отдих. STEM центърът ще обезпечи иновативното обучение в областта на природните науки, математиката и информационни технологии, изкуствата.
Проектът е разработен и защитен от екип в състав: Екатерина Футекова – директор, Богдана Шишкова – ЗДУД, Красимира Цветкова и Николина Дудова – учители по математика, Мария Игнатова – учител по природни науки и Анна Йончева – ръководител на направление ИКТ.
Безвъзмездна помощ на училището са оказали „Полимит Консулт“ ООД и Лилия Футекова, бивш ученик на училището.
ИЗТОЧНИК:
ОУ "Проф.Марин Дринов"
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси