СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище и Миглена Спасова СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище и Миглена Спасова СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Миглена Спасова от СУ „Нешо Бончев”,Панагюрище, е втора на националния кръг на олимпиадата по БЕЛ

Написана от  Понеделник, 06 Юли 2020 20:14
ДНЕС на интернет страницата на Министерство на образованието и науката бяха публикувани резултатите на учениците 
от националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Ученичката от ХІБ клас в СУ „Нешо Бончев”, Панагюрище, Миглена Спасова се нарежда на второ място в страната с оценка отличен 5.54. На първо място е Нели Димитрова от ЕГ „Акад. Л. Стоянов” – Благоевград, с отличен 5.75.
Двете единадесетокласнички са единствените с отличен успех на олимпиадата. Останалите 20 ученици от цялата страна, явили се на националния кръг, са с оценки от мн. добър 5.43 до добър 4.18. Само Миглена и още една ученичка са представители на средни училища, останалите са възпитаници на езикови и природо-математически гимназии от областни градове в страната.
На 28 юни в ЕГ „Б. Брехт” – гр. Пазарджик, Миглена писа интерпретативно съчинение на тема „Женските образи в произведението „Пристанала” от Христо Ботев”. Творбата се изучава в училище като част от програмата за профилирана подготовка. Останалите две произведения, които са били представени чрез теми по избор на националния кръг, са „Бай Ганьо” на Алеко Константинов и „Cis moll” на Пенчо Славейков.
Миглена сподели, че се е опряла на усвоените умения от часовете по БЕЛ в училище – конструиране на ЛИС, аргументиране, интерпретиране на различни смислови нива на художествен текст по конкретен проблем, откриване на композиционни особености и художествени средства; на своята креативност и въображение при създаването на писмения текст. С постигнатия успех на последния кръг на олимпиадата панагюрската ученичка защити отличната си оценка от областния кръг, на който получи отличен 6.00
За Миглена литературата е част от живота, без която е трудно да се живее. Всичко, което прочетеш, може да бъде важно в определен момент, споделя тя. Мечтата на Миглена Спасова е да бъде приета след завършване на гимназиалното си образование в специалност "Руска филология" в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Нейният учител по БЕЛ и класен ръководител Пенка Пенева се надява Миглена да продължи напред в сферата на филологическите науки.
Информацията е предоставена
от СУ „Нешо Бончев”- Панагюрище


 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси