НВО след VII клас ще е на 15 и 17 юни, като ще отпадне част от материала. НВО след IV и след X клас НЯМА да има

Написана от  Вторник, 05 Май 2020 09:36
Тази сутрин министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обяви на брифинг в Министерския съвет датите,
на които ще се проведе националното външно оценяване след VII клас по БЕЛ и математика. Изпитът по български език и литература ще е на 15 юни с начало 9.00 часа, а не 8.00 часа, както досега.
От НВО по БЕЛ ще отпаднат темите за сложно съставно и сложно смесено изречение, както и няколко произведения: "Бай Ганьо пътува" на Алеко Константинов, "Неразделни" на Пенчо Славейков, "Заточеници" на Пейо Яворов, "По жътва" на Елин Пелин и "По жицата" на Йордан Йовков.
НВО по математика ще е на 17 юни от 9.00 часа.
Материалът, който ще отпадне от изпита, е: неравенства - линейни неравенства с едно неизвестно ax + b < 0, ax + b > 0, ax + b ≤ 0 и ax + b ≥ 0 и неравенства, свеждащи се към тях чрез еквивалентни преобразувания; неравенства между страни и ъгли в триъгълника; неравенство на триъгълника; моделиране с неравенства · Успоредник. Видове успоредници – правоъгълник, ромб, квадрат

След IV и след Х клас тази година НЯМА да има национално външно оценяване, НО диагностика ще се направи следващата учебна година, съобщи министър Вълчев. Той подчерта, че няма да се пишат оценки нито на учениците, нито на учителите, нито ще се оценяват училищата. Освен това диагностиката НЯМА да е във всички училища, а ще се направи извадка.
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси