СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище СНИМКА: архив на oshtepan.com

Диман Куртев от СУ „Нешо Бончев” е първи в областта на олимпиадата по история и цивилизация, двама други бончевци са на второ и трето място

Написана от  Сряда, 22 Април 2020 18:56
Според официалните протоколи с резултати от областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация, 
публикувани преди дни на сайта на СУ „Г. Бенковски” – гр. Пазарджик, учениците от СУ „Нешо Бончев” - Панагюрище оглавяват първите места в гимназиален етап.
Десетокласникът Диман Куртев е първи с 65 точки от общо дванадесет ученици от същата възрастова група и има право да участва в национален кръг.
На трето място е класирана неговата съученичка Християна Кокотанекова от Хв кл. с 54 точки.
На крачки от първите е ученикът от Ха Илчо Машев с 42.5 точки, съобщиха от училището.
Учениците са решавали отворени тестови въпроси за средновековна и възрожденска българска история, а последната задача за създаване на писмен текст е проверила знанията им за живота и делото на Софроний Врачански.
От единадесетокласниците само трима ученици в цялата област са се явили на втори кръг.
На второ място с 53.5 т. е ученичката от ХІб кл. в СУ „Нешо Бончев” Стела Дилова. Тя е показала добри исторически познания, решавайки тестовата част на олимпиадата, а на последния писмен въпрос е представила своите разсъждения за продължителното напрежение в отношенията между Изтока и Запада, известно като Студената война.
И тримата ученици са възпитаници на учителя по история и цивилизация в СУ „Нешо Бончев” - Георги Писков, който традиционно има своите първенци на областни олимпиади по предмета.
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси