Сградата на Министерски съвет и класна стая Сградата на Министерски съвет и класна стая СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Над 36 милиона лева одобри МС учебници и познавателни книжки от 1 до 7 клас

Написана от  Сряда, 22 Април 2020 15:32
Министерският съвет одобри 36 262 054 лева допълнителни трансфери за общините
 за закупуване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронночетими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и учениците от I доVII клас в общинските детски градини и училища за 2020 година.
Министерството на образованието и науката е изготвило разпределение насредствата по общини. Размерът на средствата за всяка община е определен въз основа наопределените нормативи на средствата за закупуването на познавателни книжки,учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти иучебни помагала,както и със срока на ползването им.
Изготвеното разпределение на средствата е съобразено и с броя на децата иучениците към февруари 2020 г. на база получената информация от Националнатаелектронна информационна система за предучилищното и училищното образование.
Средствата са предвидени по бюджета на Министерството на образованието инауката за 2020 година, уточняват от Пресслужбата на Правителството.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси