Миглена Спасова от СУ „Нешо Бончев” е първа на олимпиада по БЕЛ на областно ниво

Написана от  Петък, 10 Април 2020 16:55
Отличен 6.00 е оценката на единадесетокласничката Миглена Спасова от СУ „Нешо Бончев” – Панагюрище 
на областния кръг на олимпиадата по български език и литература. Близо месец преди настоящата ситуация на дистанционно обучение Миглена участва в областния кръг, като писа интерпретативно съчинение на тема „Образът на страха във Вазовата ода „Каблешков”. През тази седмица на сайта на Министерство на образованието бяха публикувани официалните протоколи с резултати от областната олимпиада. Двадесет и двама ученици от цялата страна, получили оценки от отличен 5.50 до 6.00, са допуснати за участие в национален кръг. На първо място в таблицата с резултати е името на панагюрската ученичка Миглена Спасова от 11б клас, която единствена е оценена с пълна шестица.
Миглена учи в СУ „Нешо Бончев”, в хуманитарна паралелка с профилиращи предмети български език и литератература, история и цивилизация, английски език и информационни технологии. Нейната учителка по български език и класен ръководител Пенка Пенева е горда със своята ученичка, в чиито способности никога не се е съмнявала. Миглена е отличничка по предмета. Показва завидна езикова култура, забележителен художествен изказ за тази възраст, както и способности за логична и точна аргументация при устни и писмени текстове. Единадесетокласничката Миглена Спасова е изключително щастлива от постигнатия успех и искрено се надява положението с пандемията в страната скоро да се промени, за да се проведе следващият кръг на олимпиадата.
Информация: СУ „Н. Бончев”
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси