Първи в света станаха ученици от СУ "Нешо Бончев" със своята онлайн книга

Написана от  Неделя, 29 Март 2020 12:09
 
Във възрастовата група 12-18 години 10 ученици от СУ "Нешо Бончев" - Панагюрище, са класирани на първо място
в света за своята електронна книга "За по-добро бъдеще", написана на английски език. Техен ръководител и мотиватор е учителят им по английски език г-жа Силвия Бобекова, която е изпратила готовата книга на организаторите на състезанието. Нейните ученици и преди това са използвали Book Creator онлайн, за да създадат пътеводител и други книги, но въпреки това първоначално били скептично настроени да участват в състезанието. Силвия Бобекова им предлага да опитат с идеи за мозъчна атака като група (което са направили с помощта на answergarden.ch) и те скорострелно извлекли теми, обхващащи образование, комуникация, храна, здраве, транспорт и околна среда.
 Те се разделили по двойки и работили по тези теми, използвайки познати инструменти, като включили приложения в съдържанието на своята книга. След като са приключили работата си върху отделните страници, ги в една книга.
Всеки един от екипа е дал своя принос книгата не само да стане реалност, но и да грабне вниманието на световното жури. Специален принос имат 16-годишнта Стефани Навущанова, която редактирала книгата, 16-годишната Александра Мазнекова, която отговаряла за дизайна, 14-годишният Христо Кръстев и Мария Гурбешлиева, които създали видеоклиповете, както и Симеон Бобеков.
Другите 5 тийнейджъри, работили по книгата, са Габриела Петрова, Цветелина Белишка, Иванина Добрева и Стилиана Кирилова.
 
Организаторите на състезанието, в което са участвали 100 книги от 22 държави, са силно впечатлени от продукта на панагюрските ученици. Ето какво са написали част от членовете на журито:
Прекрасна корица. Харесва ми как глобалните цели са разделени на групи и как цветовете на текста съответстват на квадратните цветове на глобалната цел.

Тази книга е чудесен пример за това как да обясним целите за устойчиво развитие и как те подкрепят по-добро бъдеще - и класът работи много добре заедно, за да добави аудио, видео и текст. Чудесна работа на всички! 

Просто невероятно!

Екипът, работил по книгата, печели 5 таблети Chromebook и надграждане на акаунтите на всички от това училище. Надграждането до пълна безплатна версия на Book Creator ще бъде особено полезно, тъй като се подготвят да го използват ползотворно, което г-жа Бобекова нарича автономно учене и преподаване, докато училищата са затворени поради коронавирус.
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси