Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и класна стая Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и класна стая СНИМКА: архив на oshtepan.com

Учебната година няма да е нулева

Написана от  Вторник, 17 Март 2020 12:12
 
Няма да има нулева учебна година, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев
на брифинг в Министерския съвет. По повод дистанционното обучение на учениците до 29 март той съобщи, че всяко училище само е избрало формата съобразно техническите си възможности. На всички училища са изпратени акаунти за работа в платформата на Майкрософт TЕAMS, което е безплатно. „Създали сме профили на всички ученици и учители, това е системно решение. Но е най-добре да работят с платформите, с които са свикнали“, каза министърът.
С мобилните оператори са водени разговори да има повече точки в кварталите с децата, в селата, където нямат интернет свързаност и частично да се реши проблемът. При липса на устройства – ще се работи по телефона, медиатори ще предоставят разпечатани материали по домовете при всички мерки за сигурност, обясни министър Вълчев.
Той съобщи, че отпадат предварителните кандидатстудентски изпити в университетите.
По повод организацията на учителите за дистанционното обучение министър Вълчев коментира:
Видях професионализъм и отдаденост, обнадежден съм за промяна в образователната система.
 

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси