Моменти от срещата на гимназисти от СУ "Св.Св.Кирил и Методий"с представители на МВР, прокуратурата и съда Моменти от срещата на гимназисти от СУ "Св.Св.Кирил и Методий"с представители на МВР, прокуратурата и съда СНИМКИ: Павлина Вайсилова

Полицаи и пожарникари на високи постове, прокурори, съдии и университетски преподаватели гостуваха на СУ "Св.Св.Кирил и Методий" - Стрелча

Написана от  Неделя, 24 Ноември 2019 22:09

Представители на високи ръководни постове в системата на МВР
и съдебната власт гостуваха на гимназистите от СУ "Св.Св.Кирил и Методий" в град Стрелча
по повод 75-годишнината от основаването му. Срещата се проведе в Младежкия дом на 21 ноември под наслов "Среща на поколенията" и беше ръководена от директора на училището г-н Ганчо Грозев. На гимназистите гостуваха: старши комисар Йордан Рогачев, директор на Областна дирекция на МВР - Пловдив, Мирослав Димитров,началник на сектор "Престъпления против личността" в Областна дирекция на МВР - Пловдив, Иво Такучев, началник на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Областна дирекция на МВР - Пазарджик, главен инспектор Петко Шотлеков, началник на РУ - Панагюрище, доц.д-р на историческите науки Симеон Кацаров, преподавател в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", комисар Ганчо Данчев, началник-сектор Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Георги Иванов, директор на Регионална дирекция "Противопожарна охрана и защита на населението" - София, Бойка Лулчева, прокурор в Районна прокуратура - Пловдив, Стиляна Димитрова, прокурор в Районна прокуратура - Враца, Диана Стателова, съдия в Районен съд - Панагюрище, Стойко Площаков, инспектор в РУ - Панагюрище, Нешко Маринов, инспектор в група "Криминална полиция" в РУ-Панагюрище. Всички те са учили в Стрелчанската гимназия и са възпитаници на част от настоящите учители.

Топла емоция в началото на срещата създадоха няколко снимки от ученическите години на високопоставените гости. После г-н Ганчо Грозев разказа спомен от случайна среща в Пловдив с г-н Мирослав Димитров преди няколко години, след което "препита" с две логически задачи настоящите и бивши възпитаници на Стрелчанската гимназия.

Последваха въпроси от учениците към гостите, които наред с отговорите разказаха интересни ситуации от ежедневната си професионална работа и дадоха ценни съвети на младежите и девойките. Голямо предимство в малкия град е личното отношение, което има между учители и ученици, каза доц.д-р Симеон Кацаров и подчерта: "Благодарение на тези учители, които са сега срещу нас, ние станахме хора".
Силно развълнувана, г-жа Анка Кацарова, която е била години наред учител по български език и литература в СУ "Св.Св.Кирил и Методий", изрази щастието си от възможността да срещне свои бивши ученици, които имат успешна професионална реализация. Мил и интригуващ спомен как ученик изпитва своя преподавател, разказа учителят по история г-жа Светлана Татарова.
 
Случайната среща между нея и доц.д-р Симеон Кацаров
станала преди години в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" по време квалификационен курс. Г-жа Татарова призова днешните гимназисти да учат историята, защото всеки от гостуващите е бил отличник в Стрелчанската гимназия.
Сред гостите на СУ "Св.Св.Кирил и Методий" на 21 ноември 2019 г. бяха народният представител от БСП Надя Клисурска и председаелят на новоизбрания Общински съвет в Стрелча Иванка Илиева. Г-жа Клисурска приветства присъстващите с празника на училището и връчи на директора г-н Грозев скромен Алманаха "140 години Народно събрание". Той пък подари на всички високопоставени гости сувенири и юбилейния осемстраничен вестник "Школска камбана".


 
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси